Guide

1. Giriş

ApowerRecover, PC, laptop, sabit sürücü, SSD, hafıza kartı, USB sürücü, SD kart, dijital kamera, multimedya oynatıcı ve diğer depolama aygıtlarından silinen, formatlanan veya erişim sağlanamayan verileri geri getirmek için tasarlanan kullanımı kolay ve güvenli bir veri kurtarma programıdır.

2. Programı İndirme ve Başlatma

Bu veri kurtarma programını bilgisayarınıza indirmek için lütfen “Hemen İndir” butonuna tıklayın ve ardından programı başlatın.

Hemen İndir

Not: Lütfen programı veri kaybı yaşadığınızı sürücüye indirmeyin.

3. Bir konum belirleme

Lütfen kaybettiğiniz verileri geri almak için bir dosya konumu belirleyin ve ardından dosyaları taramaya başlamak için “Tara” butonuna tıklayın.

Tarama işlemi için masa üstü, geri dönüşüm kutusu ya da belirli bir klasör seçebilir alternatif olarak sabit diskinizi, yerel diski veya harici bir depolama cihazını gösterebilirsiniz.

4. Bilgisayarınızı ya da Cihazınızı Tarama

Yazılım, taradığı ve bulduğu dosyalar ile tarama için kalan zamanı yüzde cinsinden ekranda gösterir.

ApowerRecover, hızlı tarama işlemine başladığında silinmiş veya Geri Dönüşüm”den kaldırılmış dosyaları liste halinde gösterir. Hızlı tarama, adı üstünde, hızlıca gerçekleşir.

Ardından gelişmiş taramaya otomatik olarak başlar. Yalnızca dosya dizinini taramak yerine depolama cihazınızdaki bütün veri alanını kapsamlı şekilde tarayarak çok sayıda dosyayı bulur. Tabii bu işlem daha uzun süre alır.

Hızlı Tarama – Daha hızlı sonuçlar için temel bir algoritma kullanıp silinen dosyaları bulur.

Gelişmiş Tarama – Depolama cihazını sektör sektör arayarak daha fazla kurtarma verisi getirir.

Not: Taramaya devam etmek istemiyorsanız, “Durdur” butonuna tıklayabilirsiniz. Ardından yeniden başlamak için “Daha fazla kayıp dosya taramaya devam et” butonuna tıklayarak işleme devam edebilirsiniz. “Dur” butonuna tıklayıp ardından ekrana gelen pencerede tekrar aynı butona tıklarsanız tarama işlemi durur. Alternatif olarak taramayı iptal etmek için “İptal Et” butonunu kullanabilirsiniz.

5. Kayıp Dosyaları Görüntüleme

Tarama sonuçları iki bölüme ayrılır. Soldaki pencerede dosya dizini filtresiyle dosyalarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Sağdaki pencere ise soldaki pencerede seçtiğiniz dosyaların detaylarını gösterir.

Filtrelenen dosyaları “İsim”, “Boyut”, “Değiştirilme Tarihi”, “Tür”, “Dizin” seçeneklerini kullanarak sıralayabilirsiniz.

Daha büyük simgelerle görüntülemek için “Büyük Simgeler” seçeneğine tıklayın.

“Ön İzleme Paneli”ve “Görüntüle” seçeneklerini kullanarak seçtiğiniz dosyaya göz atabilirsiniz.

“Gelişmiş Filtre” özelliğini kullanarak dosyaları doğru şekilde filtreleyebilir ve Dosya Durumu, Dosya Türü, Değiştirilme Periyodu, Dosya Boyutu ve Dosya Baş Harfleri seçeneklerini kullanarak dosyalarınızı geri getirebilirsiniz.

Dosya ya da klasör ismini kutuya girdikten sonra “Ara” butonuna tıkladığınızda kurtarmak istediğiniz dosyaları bulursunuz.

6. Kaybolan Dosyaları Geri Getirme

Filtreleme ve öz izleme işleminden sonra geri almak istediğiniz önemli dosyaların tümünü seçip “Kurtar” butonuna basın. Ardından verileriniz hemen sisteminize yükenir.

Not: Lütfen kurtarmak istediğiniz dosyaları, hali hazırda kaybetmiş olduğunuz sabit sürücü bölümüne ya da harici aygıta kaydetmeyin.

7. Sıkça Sorulan Sorular

a. Neden 2GB”lık veriyi ücretsiz kurtaramıyorum.

Bu problemi yaşadığınızda Ücretsiz ya da Deneme sürümünü kullanıp kullanmadığınızı kontrol etmekte fayda var. Deneme sürümünde ön izleme fonksiyonu mevcut ancak dosya kaydı yapılamıyor. Ücretsiz versiyo ise 2GB”a kadar olan dosyaları kurtarmaya olanak veriyor. Standart ücretsiz depolama alanı 500MB, ürünümüzü sosyal medya üzerinden paylaştığınız zaman 1.5GB”lık ilave alana sahip olabilirsiniz.

b. Kurtarılan dosyaları neden açamıyorum?

Bir dosya dizin bilgisi (dosya adı, oluşturma tarihi, dosya boyut bilgisi vb. verileri içerir) ve veri içeriği olmak üzere depolama cihazında 2 bölümde kaydedilir. Orijinal dosya isimleri ve klasör türleri açılamıyorsa bunun sebebi düzgün tanımlanamayan dizin bilgisi olabilir. Buna rağmen o dosya verilerini yazılımımızda bulunan RAW Kurtarma metoduyla geri almanız mümkün.

c. Kurtarmak istediğim dosyaları neden daha önce kaydetmiş olduğum sürücüye almamam tavsiye ediliyor?

Kayıp dosyaların depolanma yapısı sürücüdeki herhangi bir değişiklik nedeniyle yer değiştirmiş ya da bozulmuş olabilir. Kurtarılan dosyaları aynı sürücüye kaydederseniz asıl veri yapıları ve veri içeriği düzgün çalışmaz veya bunların üzerine yazılabilir. Bu da verilerin kalıcı olarak kaybolmasına yol açar. Bu nedenle dosyaları kaydetmek için orijinal dosyanın konumundan farklı bir konum seçmelisiniz.

d. Verilerimin kurtarılabilir olup olmadığını satın almadan önce nasıl kontrol edebilirim?

Ücretsiz versiyonumuz, satın almadan önce ürünümüzün kalitesini bizzat denemeniz için 2GB”a kadar olan verileri kurtarmanıza olanak verir.

e. Sürücüyü taramak ne kadar süre alır?

Bu tamamen sabit sürücünüzün kapasitesi ve bilgisayarınızın performansına bağlıdır. Genel olarak çoğu sürücü kurtarma işlemleri düzgün çalışan bir 1-TB sabit sürücü için 10 – 12 saat arasında gerçekleşir.

Değerlendirme:4.3 /5( 9 değerlendirmeye göre)Değerlendirmeniz için teşekkür ederiz!
new
Destek
Paylaş
Yorumlar
Yorum Yap
En başa dön